szybkie pytanie - co dolać do 2,0TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PAOLO ESCO
    RS
    • 2009
    • 6626
    • Volkswagen
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

haha ...ulżyło mi....i będę mógł zasnąć spokojnie
    Zamieszczone przez ufo
    by nie stracić gwarancji
    .......?
    ASO nie robi chyba żadnej łaski ...olej ma spełniać norme producenta a jesli spełnia to mogą się ....cmoknąć...ja już tym u mnie w ASO zapowiedziałem , że przyjeżdżam z MOTULEM ....a ma on normę WV ! i mają zmienić bo nie życzę sobie oleju ( w moim autku ) który oni mi proponowali ...też chyba Shell lub Castrol...Pan z ASO tz z salonu zdziwił sie i stwierdził...ze chyba nie mogą...więc go delikatnie ....poprosiłem o udanie sie do serwisu....i wrócił po chwili stwierdzając :szeroki_usmiech , że MOGĄ ! nawet na gwarancji ! byle miała normę przewidzaianą przez WV ..... :diabelski_usmiech ...jak ja ICH KOCHAM ! :szeroki_usmiech ...przecież BYLE JAKIE ASO ! nie odbierze przyznanej Normy WV tz przez KOncern WV ...producentowi Oleju ...skoro Producent ten norme , tą spełnia hahaha i to by było TYLE w temacie ..pozdrawiam Serdecznie Kolegów

[ Dodano: Wto 17 Lut, 09 22:07 ]
    W1Michał i ufo DZIEKI....będę dziś spał spokojnie......hahahha

[ Dodano: Wto 17 Lut, 09 22:10 ]
    ...i w temacie...nie twierdzę , że Olej Shella jest zły ufo..... ja sówj zmieniłem po przestudiowaniu forum ....i wybór padł na MOTULA
    PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

PAOLO ESCO, to wszystko co piszesz jest prawda, bo taką sytuację też przeżyłem. problem lub nie problem polega na tym, że ja jeśli bym przyjechał do ASO z innym olejem typu shell, castrol itp., mające specyfikacje VW, nie dostane gwarancji, na części tak. oni w ASO leją tylko olej VW i nic innego. może różnica polega na tym, że jestem w szkopolandii i tu są inne reguły gry.
      to by nie stracić gwarancji, miałem na myśli fakt, że kupując nowe auto dostajesz 24 miechy gwarancji. potem ona umiera. robiąc dalej przeglądy w ASO i kupując ich olej i części, po każdym takim zabiegu dostajesz następne 24 miesiące gwarancji. z innym olejem przegrałbym te grę...z jednej strony jest to dobre, z drugiej naciąganie i może większe koszty ale, co dla mnie najważniejsze, nie muszę się martwić czy mi wodę czy olej do silnika wleją, oni za to odpowiadają...

Komentarz

• W1Michał
        Rider
        • 2006
        • 351

jeśli olej spelnia wymaganą norme - ASO żadnej łaski nie robi i ma go zmienić jesli sobie klient życzy swój olej. Zmiana po 1000 km ma też tą zalete że wiesz czym auto jest zalane i w każdej chwili możesz uzupełnić brak oleju swoim wożonym w bgażniku, a po drugie słyszałem że warto zmienić olej w nowym aucie po 1000 km na świeży
        http://www.elcal.pl/

Komentarz

• ufo
          L&K
          • 2008
          • 1475
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez W1Michał
          Zmiana po 1000 km ma też tą zalete że wiesz czym auto jest zalane i w każdej chwili możesz uzupełnić brak oleju swoim wożonym w bgażniku
          ja dostałem 1L oleju za darmo na uzupełnienie przy zakupie auta, ale jak już wcześniej opisałem miedzy szkopami a polską panują chyba inne zasady gry :wink:

Komentarz

• W1Michał
            Rider
            • 2006
            • 351

ja dostałem 1L oleju za darmo na uzupełnienie przy zakupie auta, ale jak już wcześniej opisałem miedzy szkopami a polską panują chyba inne zasady gry :wink:[/quote]

w Polsce to raczej rzadkość....

Komentarz

• PAOLO ESCO
              RS
              • 2009
              • 6626
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez ufo
              kupując nowe auto dostajesz 24 miechy gwarancji. potem ona umiera. robiąc dalej przeglądy w ASO i kupując ich olej i części, po każdym takim zabiegu dostajesz następne 24 miesiące gwarancji
              ufo...
              ??? chyba w NIEMCZECH bo w Polsce o czyms takim nie słyszałem...jak by tak było też bym został przy SALONOWYM oleju...ale jak oni sprawdzą ze ja olej po 1 tys zmieniłem :szeroki_usmiech ufo......na Twoim miesju tez bym został przy ASO i zazdroscic tylko mogę , że w Niemczech sie dba o Klienta i przyciaga do ASO (ale o takiej '' innnej''...SKODZIE dla Niemców to juz słyszałem od dawna :diabelski_usmiech )

[ Dodano: Wto 17 Lut, 09 22:56 ]
              Zamieszczone przez W1Michał
              ja dostałem 1L oleju za darmo na uzupełnienie przy zakupie auta, ale jak już wcześniej opisałem miedzy szkopami a polską panują chyba inne zasady gry
              w Polsce to raczej rzadkość....[/quote]

hehehehe to raczej w POLSCE nie możliwe ! :diabelski_usmiech mechanicy w ASO wezmą ten olej dla siebie :twisted:

Komentarz

• W1Michał
                Rider
                • 2006
                • 351

niestety Polskie ASO są sto lat za murzynami w porównaniu do sąsiadów z zachodu...choć z w ostatnich latach standart naszych ASO uległ znacznej poprawie jeśli chodzi o fachowość jak i kulture wobec klienta, choć wiadomo że są różne ASO...

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

ufo...jak znajomy miał kiedyś serwisowane auto w Niemczech tz Skode i tam w salonie kupiona to "Pepiki Niemieckie" biegały i skakały wokół niego tylko żeby Klient był zadowolony...gratis wymiana wycieraczek ! bo w ramach serwisowania-przeglądu itd....
                  W Polsce SKODA nie dba o Klienta...bo ma zbyt na auta...i tu jest zasadnicza różnica :evil: ..ale jeszcze troszke poczekamy........zobaczymy kto jest dla kogo hahaha

Komentarz

• W1Michał
                    Rider
                    • 2006
                    • 351

zbyt na auta też ma pływ, podobnie jak charakter i kultura Polaków - w większości prypadków klient ich obchodzi tyle co zeszloroczny śnieg, robią w dodatku łaske że serwisujesz u nich auto, byle wyciągnąć kase i tyle. Ja mam w dodatku ogromne zastrzeżenia co do szybkości wykonywania usług. Kiedyś zwykły serwis olejowy robili mi 2 godziny pomimo że na serwisie było 5 mechaników i jedno auto oprócz mojego. Zauważylem to już w trzecim ASO Skody

Komentarz

Pracuję...